Kas ir Dipperfox? Vai tā ir celmu dzirnaviņas, celmu griezējs, celmu urbis vai celmu drupinātājs?

Vai Dipperfox ir celmu smalcinātājs, celmu griezējs, celmu urbis vai celmu drupinātājs?

Dipperfox apvieno visus iepriekš minēto rīku elementus.
Celmu smalcinātājs vai celmu griezējs ir zāles pļāvēja lieluma vai kravas automašīnas lieluma elektroinstruments. Lielākā daļa no tiem veic uzdevumus, izmantojot ātrdarbīgu disku ar zobiem, kas celmu un saknes sasmalcina sīkās skaidās. Tipiskā celmu smalcinātājā/griezējā ir griezējritenis ar fiksētiem karbīda zobiem.
Dipperfox atšķiras no līdzīgiem izstrādājumiem galvenokārt ar urbšanas ātrumu un efektivitāti, ko panāk ar dinamisku pārnesumu maiņu, maināmiem asmeņiem un maināmiem gala skrūvēm.
Ātrgaitas celmu slīpmašīnas un celmu griezēji rada arī troksni un lidojošus gružus. Samazināts trokšņa piesārņojums un nav liela ātruma priekšmetu, salīdzinot ar slīpmašīnām, – tas saudzē operatoru un saudzē darba vietas apkārtējos cilvēkus.

Vai Dipperfox ir celmu sējmašīna?

Urbis no celmu frēzes galvenokārt atšķiras ar asmeņu rotācijas ātrumu. Ja ar frēzēšanu var noņemt celma augšējo daļu līdz zemei, tad ar Dipperfox urbjmašīnu var noņemt arī celma kodolu.
Frēze ir jutīga pret visiem šķēršļiem. Asmeņi var salūzt, saskaroties ar akmeni vai jebkuru metāla priekšmetu, un, strādājot uz zemes, asmeņi ātri atlec. celma urbis strādā klusi un neatlaidīgi, un tā detaļas nav bieži jāmaina.

Vai tas ir vertikāls celmu noņemšanas instruments?

Nē. strēles stiprinājums, kas ļauj iestatīt vajadzīgo sviras spēku, ļauj ar Dipperfox urbt celmu leņķī, kas var būt nepieciešams lielāku vai izliektu celmu gadījumā.

Vai Dipperfox ir lēna ātruma urbis?

Jā. Salīdzinot ar celmu slīpmašīnu, Dipperfox ir zems apgriezienu skaits 20 – 60 apgriezieni minūtē.

Vai zems rotācijas ātrums nozīmē ilgāku apstrādes laiku?

Nē. Atšķirīgās konstrukcijas dēļ Dipperfox veiks to pašu darbu, bet 8-10 reižu ātrāk nekā vertikālā celmu smalcinātājs un ar daudz mazāku rotācijas ātrumu.

Vai Dipperfox ir hidrauliska celmu frēze?

Sējmašīna no celmu griezēja galvenokārt atšķiras ar asmeņu rotācijas ātrumu. Ja frēzēšana ļauj noņemt celma augšējo daļu līdz zemei, mēs noņemam celma kodolu ar Dipperfox urbi. Turklāt frēze ir jutīga pret visiem šķēršļiem. Asmeņi var salūzt, saskaroties ar akmeni vai jebkuru metāla priekšmetu, un, strādājot uz zemes, asmeņi ātri atlec. Celmu urbis strādā klusi un neatlaidīgi, un tā detaļas nav bieži jāmaina.

Vai Dipperfox ir tikai ekskavatora strēles stiprinājums?

Dipperfox ir profesionāls instruments, kas piestiprināts ekskavatora strēles galam. Tā griešanas asmeņus griež hidrauliskā piedziņa ar pārnesumkārbu, un tie, tēlaini izsakoties, sagriež celmu šķēlēs līdz pat sazarotajām saknēm.

Celmi tiek sasmalcināti ļoti ātri un videi nekaitīgā veidā. Viena 45 cm augsta celma sadrupināšanai vidēji nepieciešamas divdesmit sekundes, tāpēc stundas laikā tiek sadrupināti līdz 180 celmiem.

Cik ātrs ir Dipperfox salīdzinājumā ar līdzīgiem produktiem? 

Celmi tiek sasmalcināti ļoti ātri un videi draudzīgā veidā. Viena 45 cm augsta celma smalcināšanai vidēji nepieciešamas divdesmit sekundes, tātad stundas laikā tiek sasmalcināti līdz 180 celmiem.
Dipperfox ir 10 reizes ātrāks nekā citas zināmās celmu smalcināšanas metodes.

Vai operators var nomainīt griešanas asmeņus uz vietas? 

Jā! Piemēram, lai nomainītu asmeņus, nav nepieciešams izjaukt visu korpusu, pie kura bija piestiprināti asmeņi, kas operatoram būvlaukumā varētu būt ļoti neērti. Asmeņus var nomainīt atsevišķi un ātri.

Vai operators var uzasināt celmu slīpmašīnas asmeņus darba vietā?

Jā. Asmeņu asmeņu asināšanai nav nepieciešams izjaukt asmeņus. Vienīgais nepieciešamais instruments ir leņķa slīpmašīna.

Kā rīkoties ar celmu atlikumiem?

No celma paliek tikai plānas skaidas. Šķeldas sajaucas ar augsni un gadu gaitā sadalās par videi nekaitīgu humusu.

Kādi ir Dipperfox izmantošanas gadījumi?

Meža izciršanas laikā ir nepieciešams atbrīvoties no celmiem. Piemēram, pieņemsim, ka mežizstrādes vietā ir plānots veikt būvdarbus, piemēram, ierīkot elektrolīniju apkopes zonu. Tādā gadījumā tehnika var pārvietoties pēc vajadzības, tiklīdz celmi ir iztīrīti.
Cits piemērs ir jaunu parasto un vieglo transporta ceļu būvniecība. Tas tika veikts, izraujot celmus, kas ir darbietilpīgs un laikietilpīgs process.
Tomēr ar Dipperfox celmus var sasmalcināt tīrus, nebojājot apkārtējo virsmu. Tādējādi jūs varat ātri un viegli atbrīvoties no celmiem pilsētas teritorijās, parkos vai alejās.
Vairāk par to, kā Dipperfox celmu drupinātājs darbojas, veicot teritoriju zem elektrolīnijām uzturēšanu, lasiet mūsu bloga ierakstā “Kā Dipperfox celmu drupinātājs samazina elektrolīniju uzturēšanas kopējās izmaksas”.

Kāds ir nozīmīgākais Dipperfox ieguvums?

Pateicoties jaunajām tehnoloģijām, Dipperfox palīdz lietotājiem ietaupīt laiku un naudu un iegūt konkurences priekšrocības. Salīdzinot ar celmu tīrīšanu, Dipperfox nodrošina 10-15 reižu efektīvāku un izmērāmu cenas un vērtības attiecību.

Dipperfox ir profesionāls celmu smalcināšanas rīks ekskavatoriem, kas sver vidēji 12-30 tonnu. Tā vietā, lai plūktu celmus un tērētu laiku, degvielu un bojātu zemi, Dipperfox uzreiz izurbj celmu un atrisina problēmu. Turklāt tas novērš iznīdēto celmu izraušanas procesu.. Vienmēr ir iespējams izvēlēties celmu žāvēšanas un tīrīšanas procesu, taču to apstrāde ir laikietilpīga un resursietilpīga darbība. Ar celmu urbi tiek saglabāta dabiskā virsma ap celmu, un tas ir videi draudzīgs visos aspektos.

Kādas ir ekskavatora tehniskās prasības?

Prasības ekskavatoram: 14-30 tonnu ekskavatori ar minimālo jaudu 74 kW (100 ZS).

Hidrauliskās eļļas patēriņš: 110-220 litri minūtē. 

Eļļas spiediens: 180-320 bāri. 

Darba ātrums ideālos apstākļos – viena celma drupināšana kopā ar pozicionēšanu – 20 sekundes, 180 celmi stundā.

Cik ilgs ir apkopes intervāls? 

Dipperfox ir viegli apkopjams, un tam ir 250 stundu eļļas maiņas cikls.

Kā Dipperfox tiek piestiprināts pie ekskavatora strēles?

Dipperfox tiek piestiprināts pie strēles ar ātro sakabi.

Vai Dipperfox korpusa iekšpusē ir kāda jutīga elektronika vai kontrolieri?

Automātiska ātruma/ griezes momenta regulēšana (iebūvēts ilgmūžīgs 2 ātrumu planetārais pārnesumkārba).
Nav elektrības, nav pievienojami kabeļi (pilnībā hidrauliska darbība).
Vienību var uzglabāt āra apstākļos (nav jutīgas elektronikas, kontakti nav korodēti).