Jautājumi un atbildes ar ASV dīleri

1. Cik ilgi jūs strādājat mežsaimniecības/mežizstrādes biznesā? Cik hektāru gadā apstrādājat ar tehniku?

Mūsu ģimene apmetās Skoginsa ielejā, Oregonas štatā, 1900. gadu sākumā, un piecas paaudzes vēlāk mēs joprojām saucam šo vietu par savām mājām. Kopš tā laika esam aktīvi darbojušies gan lauksaimniecības, gan kokrūpniecības nozarē. Mēs lepojamies ar to, ka mūsu rīcībā ir 100 gadu pieredze. Vidēji gadā mēs strādājam ar aptuveni 25-30 dažādiem zemes īpašniekiem pie dažādiem projektiem.

Mark Scott, President Scott Land and Timber Co. Inc.

2. Kādas ir galvenās darbības jūsu pakalpojumu piedāvājumā

Krūmu tīrīšana, mežizstrāde, ceļu būve, akmeņu/materiālu piegāde, caurteku remonts un uzstādīšana, zemes attīrīšana un celmu izvešana.

 

3. Kāpēc ASV mežsaimniecības nozarē ir nepieciešama celmu izvešana? 

Vai ilgtspējīgai mežsaimniecībai tas būtu jādara vairāk? Kāda ir pašreizējā attieksme pret ilgtspējīgu mežsaimniecību vai kļūšanu videi draudzīgāku?

Ilgtspējība ir saistīta ar līdzsvaru. Nepieciešamības pēc meža produktiem un daudzveidības saglabāšanas līdzsvarošana ir obligāta. Šis līdzsvars ir izšķirošs mežu izdzīvošanai un no meža atkarīgo kopienu labklājībai. celmu novākšana ir nepieciešams process, lai saglabātu mūsu mežu veselību un veicinātu atjaunošanos. Daudzas slimības piemeklē mežus dziļi koku saknēs un var izplatīties no koka uz koku. Slimo celmu aizvākšana veicina apkārtējo koku veselību un sekmē jaunu koku augšanu. Arī celmu otrreizēja pārstrāde ir plaši izplatīta mežsaimniecības prakse. Tos sasmalcina mulčēšanai, uzlabo augsnes kvalitāti un veicina ataugšanu un augu daudzveidību. Kā mežizstrādātāji mēs esam zemes apsaimniekotāji un cenšamies to aizsargāt un saglabāt nākamajām paaudzēm.

4. Kā tika veikta atmežošana un celmu izciršana, pirms jūs izmantojāt Dipperfox celmu smalcinātāju?

Iepriekšējā celmu aizvākšanas prakse ietvēra celmu stumšanu vai pilnīgu izvilkšanu no zemes; šis process izrādījās garlaicīgs un dārgs. Tas radīja arī problēmu, ko ar tiem darīt pēc to izņemšanas. Lielu neparastas formas celmu transportēšana ir sarežģīta, nemaz nerunājot par dedzināšanas un izgāšanas ierobežojumiem, kas vēl vairāk apgrūtināja darbuzņēmēju iespējas atbrīvoties no celmiem. Zemē atstātajiem celmiem ir vajadzīgi gadi, lai sadalītos un sadalītos, tādējādi ietekmējot turpmākos stādījumu atjaunošanas vai zemes attīstības projektus.

5. Cik pieprasīts ir šis pakalpojums?

Sakarā ar postošajiem 2020. gada ugunsgrēkiem un Korona vīrusu mežsaimniecības produktu pieprasījums ir sasniedzis vēsturiski augstāko līmeni. Celmu smalcināšana ir visrentablākais, laiku taupošākais un videi draudzīgākais veids, kā pilnībā likvidēt celmus un sakopt un atjaunot mūsu mežus.

6. Kādas bija celmu likvidēšanas izmaksas pirms Dipperfox izmantošanas?

Atkarībā no celmu veida un lieluma viena celma noņemšana aizņemtu no 30 minūtēm līdz 1 stundai. Pieskaitot to kopā ar izmantotā aprīkojuma stundas likmi, tas varētu izmaksāt no 150 līdz 250 ASV dolāriem stundā. Arī celmu aizvešanas izmaksas ir atšķirīgas – kravas automašīnas un piekabes stundas izmaksas un maksa par izgāztuvi, kopā 85-120 USD stundā.

7. Kāds ir vidējais meža lielums – cik daudz koku/ celmu uz hektāru?

Mūsu meža projektu vidējo lielumu ir grūti noteikt. Mēs esam veikuši gan plašus, gan nelielus darbus, tostarp 5 hektāru platības, kā arī apsaimniekojuši privātos zemes gabalus līdz pat 1000 hektāru platībā, veicot kokmateriālu ieguvi. Īsajā laikā, kopš mums pieder mūsu Dipperfox, esam izcirtuši aptuveni 4 hektārus liela diametra celmu mazāk nekā 8 stundās.

8. No kurienes uzzinājāt par Dipperfox?

Par Dipperfox mēs uzzinājām tiešsaistē, izmantojot jūsu tīmekļa vietni un YouTube.

9. Kas jūs pamudināja iegādāties šo ierīci?

Mūs pārsteidza tiešsaistes videoklipi un produkta kvalitāte. Profesionālā un zinošā saziņa, ko saņēmām no Joel Rang (Dipperfox Global Sales), nodrošināja mūsu lēmumu iegādāties šo produktu.

10. Kā tas ir nodrošinājis jūsu ieguldījumu atdevi? (ROI)

Mēs esam guvuši lieliskus panākumus, piedāvājot celmu noņemšanu kā papildu pakalpojumu kopā ar mūsu zemes tīrīšanu. Lielākā daļa klientu ir sajūsmā par iespēju to pilnībā izmantot. Mēs ar nepacietību gaidām iespēju kļūt par ekskluzīvo dīleri PNW un dalīties ar šo lielisko rīku ar vairāk cilvēkiem.

11. Cik efektīvs tas ir salīdzinājumā ar iepriekšējām metodēm?

Tas ietaupa operatora algas, iekārtu stundu likmes, degvielas un mašīnu remonta izmaksas. Tā ir vieglāk pārvaldāma sistēma, kas mazāk nolieto mūsu ekskavatorus un citas iekārtas, tādējādi ilgtermiņā ietaupot mūsu naudu. No brīvā sadalījuma redzam, ka agrāk viena 36 collu diametra celma rakšana prasīja 30 minūtes. Katra celma izrakšana izmaksā aptuveni 30,00 ASV dolāru, ja ņem vērā operatora un degvielas izmaksas. Dipperfox vienā stundā var sasmalcināt 10 vienāda izmēra celmus, samazinot izmaksas par 1000 %, un tas nozīmē, ka 30,00 dolāru vietā par vienu celmu ir 3,00 dolāri.